Osnivanje Panonske platforme za ljudska prava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2016, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnivanje "Panonske platforme za ljudska prava"

Poštovanje univerzalnih ljudskih prava i zaštita od diskriminacije, kako LGBT osoba, tako i drugih ugroženih grupa, povod je osnivanja "Panonske platforme za ljudska prava" u Novom Sadu.

Inicijativa je potekla od Grupe za podršku mladim LGBT osobama "Izađi" koja u Novom Sadu deluje od 2010. godine. Pored njih, deo platforme su i Udruženje "Crvena linija", zatim "Edit" centar, kao i udruženje sekularnih humanista "Humans".

Povodom međunarodnog Dana ljudskih prava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji se više od pola veka obeležava 10. decembra, Panonska platforma organizovaće dva događaja u okviru manifestacije "Naš prajd" kojima žele da skrenu pažnju na značaj poštovanja ljudskih prava svih građana.

Najpre će u petak u Centru Infopolis od 18 sati biti održana projekcija filma "Prajd" i diskusija na tu temu, a u subotu od 18 i 30 u Omladinskom klubu sledi panel pod nazivom "Zašto Naš prajd" i otvaranje izložbe slika "Rodno nekonformiranje".

U Panonskoj platformi ističu da su otvoreni za svaki vid saradnje, prvenstveno na nivou lokalnih zajednica i podsećaju na to da je zaštita ljudskih prava sastavni deo poglavlja 23 na putu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.