Osmi memorijalni skup doc. dr Milena Dalmacija iz oblasti zaštite životne sredine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2021, 19:29

Osmi memorijalni skup "doc. dr Milena Dalmacija" iz oblasti zaštite životne sredine

U znak sećanja na tragično nastradalu Milenu Dalmaciju, osmu godinu organizuje se memorijalni naučni skup, koji nosi njeno ime. Teme ovogodišnjeg su vazduh, voda, zemljište, sediment, upravljanje otpadom, održivi razvoj i zakonodavstvo u oblasti zaštite životne sredine.

Video konferenciji su, osim naučne zajednice mogu prisustvovati i svi zainteresovani. Taj nacionalni skup ima zadatak da poveže domaće mlade naučnike. Od trideset saopštenja koja će biti na skupu, 28 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su saopštenja mladih istraživača.

"Imaćemo dva predavanja po pozivu starijih, iskusnijih profesora... da napravimo spoj znanja i iskustva sa mladim kolegama", kaže Srđan Rončević, profesor na PMF.

Teme iz oblasti zaštite životne sredine su veoma razgranate, te zahtevaju saradnju istraživača iz različitih oblasti.

"Tako da je ovo jedna izuzetna prilika da oni čuju različita predavanja i dobiju ideje kako bi mogli svoja istraživanja da unaprede i povežu sa drugim oblastima. Prethodnih godina je prednost bila u tome što su u pauzama istraživači... obiđu laboratorije, vide opremu... sada, nažalost, izostaje taj neposredni i neformalan kontakt", kaže Rončević.

Ono šta posebno ističu je Okrugli sto na temu "Angažovanje mladih istraživača u pisanju projektnih aplikacija", gde će izvrsni mladi istraživači, dobitnici naučnih projekata u okviru programa PROMIS Fonda za nauku, preneti svoja iskustva.

Osmi memorijalni skup iz oblasti zaštite životne sredine je nastavak tradicije započete 2013. godine. On se održava u znak sećanja na docentkinju doktorku Milenu Dalmaciju, tragično preminulu 1. aprila 2012.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.