Osma sezona kviza Moja Kikinda - Otkrijmo gde živimo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022, 14:28

Osma sezona kviza "Moja Kikinda - Otkrijmo gde živimo"

U Kikindi je završena osma sezona kviza "Moja Kikinda - Otkrijmo gde živimo", u kojem je učestvovalo 15 ekipa iz kikindskih osnovnih i srednjih škola.

Četiri najbolja tima posebnu pažnju posvetili su istoriji, a autori kviza složni su u oceni da đaci u Kikindi imaju najviše znanja o svojoj lokalnoj zajednici.

Uz svojevrsnu društvenu igru, koja je podrazumevala prolazak kroz Kikindu i devet okolnih sela, đaci iz osnovnih i srednjih škola takmičila su se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poznavanju svoje lokalne zajednice.

Od istorije, prirodnih karakteristika, društvenih pojava do kulture i sporta, znanja nije manjkalo i samo su nijanse odlučivale o plasmanu:

"Spremali smo se dve nedelje. Najviše smo vežbali asocijacije, pošto nam je to bila najteža igra. Što se tiče oblasti, verovatno je istorija i to smo najmanje znali", rekla je Emina Mujkić iz SSŠ "Miloš Crnjanski".

"Učestvovali smo i prošle godine u kvizu, ali se dosta toga i zaboravi, tako da je lepo naučiti svašta novo o gradu kome živimo, s obzirom na to da malo njih i zna nešto", nadovezala se Milica Blažič iz OŠ "Žarko Zrenjanin".

„Najviše sam naučila o istoriji grada koju nisam poznavala, kao i o mnogim detaljima o gradu. Na primer, o klimi nisam znala ni približno podatke koje sad znam“, dodala je Katarina Golić iz Tehničke škole u Kikindi.

"Naučio sam puno o ličnostima kao što je Kristifor Kenđelac i Jovan Popović, naučio sam o zastavi, o grbu, o Vojvodini, šta svi simboli znače, naučio sam svašta", zaključio je Dušan Jerković iz OŠ "Jovan Popović".

Kviz "Moja Kikinda - Otkrijmo gde živimo" organizovan je osmi put.

Taj vid aktivnosti spada u neformalni proces učenja, što je posebno važno za oblasti koje ne pokriva redovna nastava:

"Ove godine do sad je najviše znanja pokazano i to me izuzetno raduje i ponosan sam na to, što je ovaj naš kviz uspeo da pusti korenje među omladinom i mislim da smo grad u Srbiji, gde omladina najviše zna o svojoj lokalnoj sredini", objasnio je autor kviza Miroslav Grujić.

Kviz znanja o Kikindi podržali su lokalna samouprava u tom gradu i kikindska Kancelarija za mlade, koji su nagradili četiri najbolje ekipe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kviz znanja za đake: Šta znaš o Kikindi?

Izvor: Danas, 08.Dec.2022

Učenici Osnovne škole ''Žarko Zrenjanin' 'iz Kikinde najbolje poznaju svoj grad, dokazali su to kada su pobedili u konkurenciji 15 škola, u finalu 8. Kviza znanja "; "Moja Kikinda: Otkrijmo gde živimo".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.