Osamnaetogodišnjak osvaja muzički svet klarinetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2021, 19:56

Osamnaetogodišnjak osvaja muzički svet klarinetom

Osamnaestogodišnji Slaven Balać već godinama oduševljava posetioce koncertnih dvorana širom sveta. Svira klarinet, a više od preko 250 javnih nastupa samo je deo njegove umetničke biografije.

Odmalena okružen muzikom i tonovima, Slaven potiče iz muzičke porodice, te za muziku i sam kaže da mu je prva ljubav i nešto što ga do danas najviše ispunjava.

I tako od osme godine Slaven aktivno svira bas klarinet i već deset godina taj zvuk i njega pokreće. Trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pohađa treću godinu studija klarineta na salcburškom Univerzitetu Mocarteum, a posvećenost muzici traje od osnovnoškolskih dana. Kaže da je sviranje klarineta tog dana predstavljalo lepu obavezu.

Kako kaže, podrška roditelja, sestre i prijatelja mu je veliki vetar u leđa. Takođe ga bodre i njegovi profesori, kako sa Univerziteta iz Salcburga, kao i iz srednje muzičke škole "Isidor Bajić". Pre nekoliko dana saznao je da je postao i stipendista Fondacije "Dobar glas" iz Beograda. Iza sebe trenutno ima oko šezdesetak takmičenja, a na poslednjem takmičenju u Americi je od 113 učesnika osvojio prvo mesto.

Slaven u budućnosti sebe u svetu klarineta vidi kao solistu, ali i u ulozi pedagoga, te ga nakon osnovnih studija očekuju i master studije. On svim mladim muzičarima i umetnicima poručuje da treba da budu strpljivi i da ne odustaju, a rezultati i uspesi neosporno tad dođu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.