Oprez zbog mokrih kolovoza na pojedinim putnim pravcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 07:31

Oprez zbog mokrih kolovoza na pojedinim putnim pravcima

Ove večeri oblačno vreme usloviće mokre kolovoze na pojedinim putnim pravcima u našoj zemlji, upozorava Automotosavez Srbije u večerašnjem saopštenju o stanju na putevima i prelazima.

Tako navode da se izvode radovi na održavanju tunela Brđani, u smeru ka Čačku, a u zoni radova za saobraćaj je zatvorena vozna traka.

Na delu puta ispod nadvožnjaka na petlji Umčari u smeru Beograd - Niš, saobraćaj se odvija normalno.

Uključenje iz Umčara ka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nišu je otvoreno za saobraćaj.

Zbog radova na deonici Jošanička Banja-Kopaonik, saobraćaj će biti potpuno obustavljen do 1. novembra, a alternativni pravac za Kopaonik biće Biljanovac-Raška-Rudnica-Kopaonik ili pravac preko Kruševca, Brusa i Brzeća.

Prema informacijama Uprave granične Policije dobijenim u 17.00 časova nema zadržavanja na putničkim terminalima.

Na teretnim vozila čekaju i to 180 minuta na Horgošu, Kelebiji i Batrovcima, 240 na prelazi Šid , 120 na Sremskoj Rači i 60 minuta na prelazu Bačka Palanka.

Pojačana kontrola prekoračenja brzine

Akcija Speed maraton u kojoj će se sprovoditi pojačana kontrola prekoračenja brzine na putevima u Srbiji počinje sutra, a Tomislav Petrović iz Agencije za bezbednost saobraćaja kaže da će u narednih sedam dana 24 sata patrole policije biti na terenu.

On je za televiziju K1 rekao da kršenje mera u saobraćaju najčešće dolazi van naselja, tamo gde je, kaže, moguće brže voziti i navodi da uglavnom mladi prave prekršaje.

Petrović je naveo da je ove godine zabeleženo 20 manje ljudi poginulih na putevima nego prošle godine, a od početka godine oko 45 pešaka izgubilo je život, među kojima četvoro dece.

"Ove godine postigli smo značajne rezultate, ali nismo zadovoljni dokle god nam neka osoba strada", rekao je on za K1.

Prema informacijama Uprave granične policije na graničnom prelazu Batrovci, zadržavanja na izlazu za teretna motorna vozila je 180 minuta, na prelazu Horgoš zadržavanja na izlazu za teretna motorna vozila je 180 minuta, na prelazu Kelebija zadržavanja na izlazu za teretna motorna vozila je 180 minuta, a na prelazu Šid zadržavanja na izlazu za teretna motorna vozila je 120 minuta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

AMSS: Kiša ponegde može doneti zastoje i usporenu vožnju na putevima

Izvor: Danas, 20.Apr.2021

Auto-moto savez Srbije (AMSS) je danas upozorio na mokre puteve zbog kiše što može doneti zastoje i usporenu vožnju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.