Oprez za bicikliste u saobraćaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2019, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez za bicikliste u saobraćaju

Broj saobraćajnih nezgode u kojima učestvuju biciklisti raste sa dolaskom viših temperatura. 

A samo na teritoriji Rume mesečno u proseku bude oko pet ovakvih nezgoda, zato nije zgoreg podsetiti na potrebu za povećanim oprezom i poštovanjem propisa, bilo da upravljate motornim vozilom ili biciklom.

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja za period od 2013 do 2017. godine svake godine je u saobraćajnim nezgodama život izgubilo u proseku 400 biciklista, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dok u najugroženiju grupu spadaju osobe starosti 65 i više godina.

Bicikle, voze ih i stariji i mlađi, bilo da poznaju ili ne poznaju propise. Zato nije retkost da su da li sopstvenom ili nepažnjom vozača učesnici saobraćajnih nezgoda.

Nadležni pre svega apeluju na oprez od strane vozača motornih vozila i biciklista i posedovanje potrebne signalizacije.

Podsećamo, za bicikliste za sada postoji obaveza posedovanja prednjeg i zadnjeg svetla, a konzumiranje alkohola zabranjeno je i ovim učesnicima u saobraćaju što je takođe podložno proveri i kažnjavanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.