Oprez u vožnji, sneg do četvrtka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2017, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez u vožnji, sneg do četvrtka

Vozačima se zbog aktuelnih vremenskih prilika savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo. Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice pa nadležni apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu uz maksimalan oprez u vožnji.

U jutarnjim satima na pojedinim deonicama u Sremu bilo je snega na putu u visini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do pet centimetara.

Pravovremenom reakcijom nadležnih službi koje su tokom noći reagovale sneg je očišćen tako da su putevi u Sremu prohodni. U Šidu je sva raspoloživa mehanizacija aktivna na čišćenju snežnih padavina koje su spremno dočekane. Prioritetne deonice su očišćene i prohodne.

Saobraćaj na putevima pećinačke opštine se u prepodnevnim satima odvijao otežano, ali bez većih problema.

Na deonici puta Ašanja-Deč i kroz industrijsku zonu u Šimanovcima gde je zbog jakog vetra povremeno dolazilo do formiranja smetova sneg je očišćen.

Putevi u iriškoj opštini su prohodni, angažovano je četiri mašine i oko 20 radnika na terenu koji prate situaciju.

Rumski "Komunalac" tokom noći solio je i čistio prioritetne deonice, situacija se konstantno prati i ukoliko se ukaže potreba, mašine i ljudstvo će biti angažovane dodatno.

Putari u Sremskoj Mitrovici od juče konstantno prate situaciju na terenu, kako je dogovoreno i na sastanku sa gradonačelnikom Sanaderom.

Preduzete su mere na svim putnim pravcima ka selima, kao i u ulicama prvog prioriteta u gradu, na svim kružnim raskrsnicama, usponima i kritičnijim deonicama, posuta je so.

U Inđiji je tokom noći do u jutarnjih sati bačeno 50 tona soli i rizle na puteve prvog i drugog prioriteta. Četiri kamiona konstantno su na terenu i rade na rasčišćavanju puteva koji su prohodni.

Snežne padavine po rečima meteorologa prognoziraju se sve do četvrtka.

U nižim predelima biće ga i od 5 do 10 centimetara. Jak vetar uz padavine uzrokuje smanjenu vidljivost koja je i najveći neprijatelj vozačima kojima se u narednim danima preporučuje oprezna vožnja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.