Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2023, 14:59

Oprez u noći između 11. i 12. februara zbog leda na putu, na prelazima Batrovci i Šid čeka se sat

Putevi Srbije apeluje na učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda tokom noći 11. na 12. februar u centralnoj i jugozapadnoj Srbiji lokalno očekuje pojava kiše koja će se lediti na tlu.

"Vozačima savetujemo da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu", poručili su u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Savetujemo da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, navodi se u saopštenju.

Oprez zbog poledice, na prelazima Batrovci i Šid čeka se 1 sat

Zbog niskih temperatura prisutna je opasnost od poledice na putevima, pre svega u planinskim predelima, na mostovima i prilazima tunelima, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije.

Kako se navodi, veći oprez u vožnji zahtevaju i deonice kroz stenske useke i klisure, gde zbog čestih temperaturnih razlika, a i topljenja snega, dolazi i do česte pojave odrona, koji znatno utiču na bezbednost u saobraćaju.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama na autoputevima u zemlji.

Prema informacijama Uprave granične Policije, dobijenim u 17:15, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila.

Na teretnim terminalima prelaza Batrovci i Šid, čeka se jedan sat.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Kod isključenja za Bešku saobraćaj se odvija preticajnom trakom

Prema informacijama Puteva Srbije, na auto-putu E-75 kod petlje Kovilj - Beška, kod isključenja za Bešku, u smeru ka Beogradu zbog zaustavljenog teretnog motornog vozila, saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Kako je navedeno u saopštenju, na auto-putu E-75, kod petlje Sirig - Novi Sad Sever, na izlazu sa naplatne stanice Novi Sad Sever u smeru ka Novom Sadu, izvode se radovi na montaži čelične zaštitne ograde u srednjem pojasu do 11. februara.

Radovi se izvode u preticajnoj saobraćajnoj traci, dok se saobraćaj odvija voznom saobraćajnom trakom.

Na auto-putu E-75, kod petlje Paraćin Ražanj u smeru ka Nišu, najavljeni su radovi na zameni elastične odbojne ograde u razdelnom pojasu, do 15. marta u periodu od 10 do 15 časova.

Saobraćaj se odvija voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom, a preticajna traka je zatvorena za saobraćaj u dužini od oko 600 metara.

U Mačvanskom Pričinoviću, kod izlaza iz Šapca prema Sremskoj Mitrovici od 4. februara zbog izvođenja radova na izgradnji brze saobraćajnice Šabac Loznica saobraćaj se odvija dvosmerno na devijaciji, paralelno uz državni put II A reda 124 u dužini od oko 400 metara, nakon čega se vraća na državni put.

Vreme trajanja izmene režima saobraćaja je oko devet meseci.

Na deonici Negotin (Radujevac) - državna granica SRB/BUG (Mokranje) najavljeni su radovi na pojačanom održavanju do 1. marta uz naizmenično propuštanjem vozila, navedeno je u saopštenju Puteva Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.