Teofilović: Pošta nepristupačna osobama sa invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teofilović: Pošta nepristupačna osobama sa invaliditetom

NOVI SAD - Vojvođanski ombudsman Petar Teofilović zatražio je danas od Javnog preduzeća "Pošta Srbije" da omogući osobama sa invaliditetom da podižu pakete iz pošte u Vojvođanskoj ulici u Novom Sadu.

Kako se navodi u saopštenju, Kancelariji ombudsmana stigla je predstavka građana koji se žale da je u Novom Sadu preuzimanje paketa jedino moguće u toj pošti, ali se do šaltera dolazi uskim strmim stepenicama, pa je ta zgrada nepristupačna osobama koje se otežano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kreću.

Prema navodima građana, paket se mora podići lično, uz prilaganje obaveštenja pošte i davanje lične karte na uvid poštanskom službeniku.

"Na taj način se ovim licima, odnosno osobama sa invaliditetom, uskraćuje mogućnost korišćenje usluge preuzimanja paketa i drugih većih pošiljki u ovom javnom preduzeću", ocenio je pokrajinski ombudsman.

Dodaje se da su se građani telefonom obraćali raznim službama u pošti ali da, iako su zaposleni iskazivali razumevanje za problem, pritužba nije stigla do nadležnih službi Pošta Srbije, pa po tom pitanju ništa nije urađeno.

"Imajući to u vidu, preduzeću Pošta Srbije upućena je zvanična preporuka u kojoj se navodi da je neophodno da se na objektu pošte u Vojvođanskoj ulici izvrši tehnička adaptacija na način koji bi omogućio da se stvore neophodni uslovi za pružanje usluga korisnicima sa invalititetom", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.