Ombudsman pokrenuo postupke zbog zlostavljanja devojčice u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2020, 16:04

Ombudsman pokrenuo postupke zbog zlostavljanja devojčice u Sremskoj Mitrovici

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupke kontrole rada pojedinih organa povodom slučaja koji se pojavio u medijima, o navodnom zlostavljanju deteta u hraniteljskoj porodici.

Na osnovu saznanja iz medija da je devojčicu iz Sremske Mitrovice silovao njen hranitelj, Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad u Sremskoj Mitrovici, navodi se u saopštenju iz kabineta zaštitnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << građana.

Ista procedura preduzeta je i prema Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Sremskoj Kamenici, kao i prema pokrajinskom Sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, dodaje se.

Nakon utvrđenih činjenica, ističe se, javnost će biti obaveštena o saznanjima i eventualnim daljim merama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.