Olakšali teret deci oboleloj od raka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2015, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olakšali teret deci oboleloj od raka

Za potrebe humanijeg lečenja dece obelele od malignih oboljenja, predsednik MK grupe Miodrag Kostić, ustupio je pre tačno dve godine svoju porodičnu kuću u Petrovaradinu, kao zadužbinu porodice Kostić, na korišćenje Nacionalnom udruženju roditelja dece oboljele od raka (NURDOR).

Ova godišnjica obeležena je danas, celodnevnim druženjem uz razne aktivnosti.

Zahvaljujući humanom činu deca obolela od raka iz Vojvodine dobila su uslove za visok kvalitet lečenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rehabilitacije i socijalizacije.

Pored dece, u kući tokom lečenja borave i njihovi roditelji, a do sada je u njoj boravilo 20 porodica.

Roditeljska kuća prostire se na 1.400 kvadratnih metara, i poseduje prostor za rehabilitaciju, vežbanje, igraonicu, bazen, i dvorište od 16 ari.

To je jedna od pet kuća koje NURDOR poseduje u tri grada u kojima se deca u Srbiji leče – po jednu u Novom Sadu i Nišu, i tri u Beogradu.

U Udruženju dodaju da kapaciteti kuća u Nišu i Novom Sadu zadovoljavaju potrebe, ali da u glavnom gradu nedostaje bar još jedna roditeljska kuća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.