Oko Velikog brata gleda Zrenjanince

Izvor: Blic, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko Velikog brata gleda Zrenjanince

ZRENJANIN - I u Zrenjaninu će uskoro biti postavljene sigurnosne kamere kao sistem obezbeđenja javnih objekata, gradskih trgova, glavne ulice, parkova i školskih zgrada. Sa centralom u policiji u jedinstven sistem video nadzora biće uključene sve srednje i osnovne škole u gradu. Policija će povećati i broj školskih policajaca, kojih je trenutno tri, a u zrenjaninskoj opštini postoje 33 škole.

Uvođenje sistema video nadzora u gradu deo je projekta lokalne samouprave i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zrenjaninske policije, kako bi se pojačala bezbednost građana i pomoglo policiji u rasvetljavanju krivičnih dela koja se najčešće događaju u centru grada ispred ugostiteljskih objekata. Deo ovog zajedničkog projekta podrazumeva preventivnu borbu protiv narkomanije i pojačanje bezbednosti u saobraćaju.

Na pitanje da li se video nadzor u Zrenjaninu uvodi zbog povećanja broja krivičnih dela, Nebojša Tegeltija, načelnik opšteg kriminaliteta, odgovorio je da se video nadzor uvodi zbog boljeg praćenja dešavanja na javnim mestima, oko škola i ispred ugostiteljskih objekata i preciznije rekonstrukcije eventualnih krivičnih dela.

Tegeltija je dodao i da je video nadzor javnih objekata i površina ustaljena praksa u Beogradu i Novom Sadu, a da će biti uveden u Inđiji i Paraćinu.

Bratislav Tomić, predsednik privremenog organa, naveo je da tri školska policajca, privatno obezbeđenje koje angažuju pojedine škole i autonomni video nadzori nisu dovoljni u zaštiti đaka u školama.

- Trenutno imamo jednog školskog policajca na 12 škola, što je nedovoljno za bezbednost đaka i želimo da jedan policajac bude zadužen za pet škola - naveo je Tomić.

Tihomir Dimković, oficir za bezbednost đaka, naveo je da je policajac Stevan Olujić zadužen za bezbednost u pet srednjih škola u centru Zrenjanina, Saša Borjanović zadužen je za školski centar „Uroš Predić", a Željko Knežević brine o bezbednosti učenika Osnovne škole „Dositej Obradović".

Teretnjaci van grada

U roku od mesec dana biće postavljena signalizacija kojom se teški teretni saobraćaj usmerava van grada, a do tada patrole saobraćajne policije biće postavljene na ključnim raskrsnicama da bi se teretni saobraćaj iz Beograda prema Kikindi ili Novom Sadu usmerio obilaznim putem - naveo je Bratislav Tomić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.