Odseku za Slavistiku Filozofskog fakulteta knjige Aleksandra Solženjicina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2018, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odseku za Slavistiku Filozofskog fakulteta knjige Aleksandra Solženjicina

Odsek za Slavistiku Filozofskog fakulteta dobio je novu kolekciju knjiga ruskog pisca Aleksandra Solženjicina. Knjige su stigle posredstvom Doma ruske emigracije, koji nosi ime pisca- disidenta i dobitnika Nobelove nagrade za književnost.

Aleksandar Solženjicin, koji je najveći deo svog književnog opusa posvetio Staljinovim gulazima i logorima u kojima je svojevremeno bio zatočen, i dalje je jedan od najpopularnijih pisaca na svetu, a Dom ruske emigracije poklonio je studentima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Novom Sadu preko 300 dela koja su nedavno štampana.

Među poklonjenim delima su monografske publikacije ruske književnosti, filozofije, kulture, istorije kao i ruske emigracije.

Knjige i plakati će biti izloženi u holu Filozofskog fakulteta u Novom Sadu tokom tri predstojeće sedmice, a zatim moći će da se iznajmljuju u biblioteci Odseka za Slavistiku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.