Održano takmičenje u poznavanju engleskog jezika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2019, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održano takmičenje u poznavanju engleskog jezika

Priliku da saznaju koliko dobro poznaju engleski jezik u odnosu na vršnjake iz sveta imali su mladi, koji su pokušali da izbore finale na Međunarodnom jezičkom takmičenju koje se u junu održava u Novom Sadu.

Danas je počeo prvi krug takmičenja za mlade, uzrasta od 8 do 18 godina. Ovo prestižno takmičenje poslužiće učesnicima da saznaju na kom nivou se trenutno nalaze u odnosu na vršnjake iz sveta, te da pokušaju da se izbore za finale.

"Učesnici, tačnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << današnji takmičari se nisu spremali za ispit, tako da to jedna od specifičnosti, nego se testira njihovo sadašnje znanje engleskog jezika. Ono što je prednost današnjih testova, koji će biti prezentovani u takmičenju je činjenica da se postiže kognitivna inteligencija, da se insistira na funkcionalnom znanju, dakle onome što je u suštini jezik", kaže Nevena Tasić, direktorka nastave u New Vision School.

Ovogodišnje takmičenje od posebnog je značaja za Novi Sad, s obzirom na to da se po prvi put svetsko finale održava u našoj državi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.