Održana pasuljijada na Čeneju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2017, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana pasuljijada na Čeneju

Veliki broj posetilaca uživao je danas na Čeneju gde je više od 100 ekipa, a čak sedam iz inostranstva, pripremalo tradicionalni pasulj.

Svaka ekipa imala je svoj tajni sastojak za to ukusno jelo, ali prvo mesto je pripalo ekipi "Srećkovići".

Po trinaesti put na Been festivalu na Salašu 137 kutlačama su odmeravali snage ljubitelji pasulja. Iako je na prvom mestu bilo druženje i uživanje u jelu, svako je priželjkivao da pobedi u tom takmičenju.

„Ova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pasuljijada se izdvaja dosta od ostalih po svom nazivu, jer ove godine kaže original je samo najbolji, mi smo preteča svih manifestacija pasulja u Srbiji, a jedni smo od pionira manifestacionog turizma u Vojvodini", kaže Dragan Vukotić, organizator Been festivala.

Veštinu u kuvanju pasulja pokazale su brojne ekipe, među kojima je ekipa "Interfesta", Radio televizije Vojvodine, a na crtu je stao i novosadski list "Dnevnik".

"Tradicionalno 'Interfest' nastupa na ovoj pasuljijadi, a tu su i naši juniori iz Ukusa Vojvodine pošto želimo pošto planiramo i naš projekat Ukusi Vojvodine i festival koji je uskoro u Novom Sadu", kaže Jadranka Beljan Balaban, Ukusi Vojvodine.

"Mi smo tradicionalno prisutni na pasuljijadi, kao i na drugim manifestacijama. Vredni smo, radni smo, ruke su prljave, pasulj se krčka polako, tako da ćemo videti kako ćemo proći", kaže Dubravka Nikolić iz „Dnevnika".

Iako većina kuvara nije želela da nam otkrije tajni sastojak koji stavljaju u pasulj, takmičarka Bogdanka odala nam je svoj recept.

"Ovo je tradicionalni srpski pasulj, potopimo ga noć pre i na svakih sat vremena menjamo vodu. To je to", kaže Bogdanka Bogdanov.

Ovogodišnja pasuljijada je humanitarnog karaktera, a prikupljeni novac ići će za lečenje dvoipogodišnje devojčice iz Bačke Palanke. Za narednu godinu organizatori najavljuju još jednu, kako su nam rekli, odličnu pasuljijadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.