Održana Pesnička pletenica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2014, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana Pesnička pletenica

Igralo se i pevalo, kuvali pileći paprikaši, pravile krastavac salate, takmičilo u pecanju, izlagale slike ali i čitala poezija na trećoj Pesničkoj pletenici u organizaciji Udruženja građana za bolji život sela održanoj u okviru Petrovoselskih dana.

Predsednik ovog udruženja Janoš Žolnai objasnio je da je ovo regionalni susret, koji ljudi treba da prihvate i shvate.

"Ima dosta afirmisanih pesnika među nama koji su objavili po nekoliko knjiga pesama na više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jezika", rekao je za RTV Žolnai.

Avakum Kvas, gost ove manifestacije iz Iriga, istakao je da ovo ustvari priča Srem, Banat i Bačka o tri udruženja iz tri vojvođanske regije.

"Ideja je da se sastajemo, družimo i afirmišemo poeziju naših članova i drugih koji žive u ovim sredinama" dodao je Kvas.

Nizali su se stihovi o životu i smrti, izgubljenim prijateljima ali je jedna tema, ipak, preovladavala.

"Ljubav je uvek prisutna kao univerzalna tema. Ipak, sam kvalitet pesama zavisi od ličnih afiniteta, mentalnog sklopa, emocija samih autora. Svako ima neku svoju verziju viđenja ljubavi", objašnjava Velimir Grubački iz Žitišta besmrtnost ljubavi u poeziji.

Na žalost, kvalitet nije pratio i kvantitet jer su većini žitelja daleko bili privlačniji 'iće', piće i igra od slušanja stihova i rima u Biblioteci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.