Održan 34. FAMUS u Sivcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan 34. FAMUS u Sivcu

Kada je 1977. godine u Sivcu održan prvi "Famus", išao je pet ili šest godina ispred svetskih trendova. Danas je jedini festval u našoj zemlji i regionu koji promoviše autorsku, akustičarsku muziku.

Na 34. muzičkom festivalu FAMUS u Sivcu ljubitelji akustičarske muzike imali su prilike da čuju 10 originalnih kompozicija mladih muzičara iz zemlje i regiona. Ovogodišnji pobednik je Vedran Ivorek iz Velike Gorice u Hrvatskoj sa pesmom "Posle ljubavi".

"Nisam očekivao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovo, sam festival je fenomenalan, prošle godine sam bio prvi put, sad se svake godine javim, jer sam prostor i ljudi koji dolaze tu, akustika... znači, ne mogu nahvaliti dovoljno sve", kaže Vedran Ivorek.

Iz godine u godinu Sivac se pokazuje kao idealno mesto da mladi i kreativni autori pronađu svoju publiku, kaže Maksim Mudrinić predsednik žirija festivala.

"Po meni je ovo jedan od boljih festivala. Družina je bila mala ali odabrana, bilo je puno kantautora, znači solista. Svaka grupa je na svoj način iznela svoju pesmu, lepo. Publika je bila zadovoljna".

Treće mesto zauzela je grupa Canvas iz Kule, a bend Astor Lajka iz Novog Sada osvojio je nagradu publike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sivački FAMUS nastavlja da promoviše akustičnu muziku

Izvor: 025info.rs, 03.Dec.2018, 15:31

Festival akustičarske muzike – popularni FAMUS, se više od tri decenije organizuje u Sivcu i jedini je festival u zemlji, ali i regionu, koji promoviše i afirmiše autorsku, akustičarsku muziku. Pobednik ovogodišnjeg FAMUS-a, koji je održan u subotu, 1. decembra u Sivcu, je kantautor iz Velike...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.