Odnosi Srbije i Japana idu uzlaznom putanjom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2018, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odnosi Srbije i Japana idu uzlaznom putanjom

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ambasadorom Japana Đunići Marujamom da su bilateralni politički odnosi dve države veoma dobri i da se kreću uzlaznom putanjom, naročito posle posete japanskog premijera Šinzoa Abea Srbiji u januaru ove godine.

Tom prilikom ambasador Japana zahvalio je premijerki, Vladi i građanima Srbije na pomoći i podršci koju je Srbija pružila Japanu prilikom katastrofalnih poplava koje su nedavno zadesile ovu zemlju, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Brnabić je istakla da građani Srbije saosećaju sa prijateljskim narodom Japana.

Ona je podsetila na nesebičnu pomoć koju su Vlada Japana, ali i građani svojim donacijama uputili Srbiji tokom poplava 2014. godine.

Sagovornici su se, kako se navodi, složili da je u poslednjem periodu ostvaren napredak i u ekonomskim odnosima, zaključujući da postoji povećan interes japanskih kompanija za poslovanje na našem tržištu i nove investicije.

Zaključeno je da ekonomsku saradnju treba nastaviti kroz realizaciju značajnih investicionih projekata i otvaranje novih perspektiva za povećanje obima robne razmene, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.