Odlaže se početak grejne sezone?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2014, 05:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlaže se početak grejne sezone?

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić preporučio je lokalnim samoupravama i Udruženju toplana da odlože početak grejne sezone koji je planiran za danas, zbog izrazito visokih temperatura za ovo doba godine.

Kako se navodi u saopštenju iz Ministarstva rudarstva i energetike, u situaciji kada se maksimalne dnevne temperature kreću oko 25 stepeni Celzijusa, grejanje stanova stvara nepotrebne troškove i za građane i za toplane.

Dodaje se da će resorno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ministarstvo svakodnevno koordinirati aktivnosti lokalnih samouprava i Udruženja toplana u vezi sa početkom grejne sezone i naglašava da će o tome redovno obaveštavati javnost.

Zvanično sezona grejanja u Srbiji počinje 15. oktobra i traje do 15. aprila. Izuzetno u periodu od 1. do 14. oktobra i od 16. aprila do 3. maja objekti se greju u dane kada je srednja dnevna temperatura manja od 12 stepeni Celzijusa.

Javno komunalno preduzeće "Beogradske elektrane" saopštilo je ranije da će 11 toplana u Beogradu grejati od 6.00 do 22.00, nedeljom od 7.00 do 22.00, a propisana temperatura vazduha u zagrevanim prostorijama treba da iznosi od 19 do 21 stepen Celzijusa.

"Novosadska toplana" počeće danas grejnu sezonu. To je Radio Novom Sadu potvrdila portparolka tog preduzeća Jelena Vujin.

"Novosadske toplana će isporučivati toplotnu energiju u skladu sa spoljašnjim temperaturama. Za sve dodatne informacije korisnici usluga mogu se obratiti Odseku za odnose s potrošačima na brojeve telefona: 0800/100-021" rekla je Jelena Vujin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.