Odbojkaši Vojvodine protiv Vaidviltera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2014, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Vojvodine protiv Vaidviltera

Odbojkaši Vojvodine su u prvoj utakmici 1/16 finala Kupa izazivača maksimalnim rezultatom pobedili Austrijski Vaidvilter, a danas ih očekuje revanš u gradu Cvetlu.

Zbog maksimalne pobede u prvom meču šesnaestine finala Čelendž kupa nad austrijskim Valdfirtelom, odbojkašima Vojvodine NS seme u revanšu (19) potrebna su dva seta za prolaz među šesnaest najboljih ekipa u trećem po rangu evropskom takmičenju.

Veoma dobro su Novosađani odigrali prvi meč, pokazali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su da imaju snage da se mere s klubovima iz inostranstva, a maksimalna pobeda im daje kredit da izgube u Austriji i sa 3:1 i da u tom slučaju izbore zlatni set.

U Vojvodini veoma dobro znaju da mesta opuštanju nema i da ih u revanšu očekuje težak zadatak.

"Rezultat iz prve utakmice ne sme da nas zavara, verujem da će rival na svom terenu igrati potpuno drugačije u odnosu na utakmicu u Novom Sadu. Uostalom, imali smo mi i u prvoj utakmici slabosti, samo smo uspeli da ih rešimo na pravi način. Nadam se da ćemo u završnicama setova igrati sigurno, precizno i konkretno, a pre svega strpljivo tokom cele utakmice. Verujem u ove momke i ako maksimalno uđemo u meč možemo do cilja. O ta dva seta ne razmišljamo, u duel treba da uđemo da pobedimo", poručio je trener Strahinja Kozić.

Tehničar Voše od ove sezone je Igor Jovanović i za kratko vreme pronašao je način da se istakne kad treba, a da sve vreme sebe podredi kolektivu i bude važan šraf u crveno-beloj mašineriji, koja se bori na tri fronta.

"Austrijanci su neugodni i iskusni, bez obzira što smo ih u prvoj utakmici savladali 3:0. Najvažnije će biti da se što pre priviknemo na ambijent, da zaigramo maksimalno, angažovano i odgovorno. Samo tako rezultat neće izostati, jer nema laganih utakmica bez obzira ko je protivnik, a posebno se to odnosi na evropska nadmetanja", istakao je Jovanović.

Iza sportskog direktora kluba Nikole Marića je bogato iskustvo igranja njegove ekipe na međunarodnoj sceni.

"Žestok ritam i duga putovanja se nastavljaju, ali kao klub moramo da se pripremo za to i da budemo svesni svih okolnosti. Očekuje na iskusan tim, koji će bez sumnje na svom terenu igrati daleko bolje nego što je to bilo u Novom Sadu, a i mi ćemo imati zadatak da se prilagodimo specifičnom ambijentu. Sala je dosta mala, a i atmosfera je drugačija, tako da nam sledi još jedan težak ispit. Najvažnije je da nametnemo našu igru, to je uslov da ostvarimo dobar rezultat", smatra Marić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Odbojkaši Crvene zvezde u osmini finala Kupa Izazivača

Izvor: Blic, 16.Dec.2014, 22:37

Odbojkaši Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa izazivača pošto su u Beogradu, u revanš utakmici šesnaestine finala, savladali finskog predstavnika Loimu Raisio sa 3:1 u setovima (16:25, 25:19, 25:23, 25:17)...U prvoj utakmici u gostima srpski klub je slavio rezultatom 3:2...Crvena...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.