Odalović: Međunarodna zajednica da se presabere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2019, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odalović: Međunarodna zajednica da se presabere

Međunarodne organizacije na Kosmetu se ne vide od agresije i ponašanja Prištine, izjavio je jutros generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović.

Odalović je za RTS rekao da je Rezolucija 1244 živa i da međunarodna zajednica "mora da se presabere".

Povodom sednice Saveta bezbednosti UN, na kojoj je ministar spoljnih poslova pozvao na dijalog i rešavanje kosovskog problema mirnim putem, uz pronalaženje kompromisnog rešenja, Odalović kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je nastup Ivice Dačića bio vrlo odgovoran.

"Dačić je upozorio na ponašanje Prištine i na nove provokacije koje mogu da imaju posledice. Ovo je trenutak u kom međunarodna zajednica mora da se presabere, ipak je Rezolucija 1244 živa, prisutna. Po njenom mandatu su na Kosovu i Metohiji i Kfor i Unmik", istakao je Odalović.

Odalović je naveo da je Dačić ukazao šta se na prostoru KiM dešavalo ne samo poslednjih nekoliko meseci u periodu koji obuhvata izveštaj, nego i posle toga.

"Podsetio je na ponašanje Prištine, opasne igre i avanture, upade specijalnih jedinica, hapšenja, prebijanja koje smo videli...", ukazao je Odalović.

Rekao je i da su opasne najave da će proterati Unmik i da on više nije potreban.

Odalović je dodao da se međunarodne organizacije na Kosmetu ni ne vide od agresije i ponašanja Prištine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.