Od žrtve postao okrivljeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od žrtve postao okrivljeni

Aleksandar Popov iz Bečeja, o kojem smo već izveštavali, više puta bio je na meti vandala koji su mu lomili trambolinu, jednu od sprava igraonice za decu od koje žive supruga i on. Uz to su, kaže Popov, pokušali i da ga reketiraju. Kada je dara prevršila meru, bez prave reakcije policije, dodaje, rešio je da vandalima pokaže zube.

"Pretili su mi da će mi razbiti kombi za čiju registraciju sam tog dana platio 30 hiljada dinara. I u prisustvu policajaca pretili su da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mi kamenom kockom razbiti kombi čim policajci odu. Na to je policajac rekao da je svoje završio i dodao, mi idemo. Na to sam otišao do kampera, revoltiran ponašanjem policajca i momaka koji su mi tražili reket, i rekao supruzi „drži Monika ovaj nož i daćeš mi ga kada ti ga budem tražio“. Bio sam rešen da branim svoju imovinu ako krenu da je uništavaju", priča Popov.

Na tome se, mislio je Aleksandar, i završilo iako su i njegovom pomoćniku upućivane pretnje.

"Džaba to i radiš, govorili su mi. Pretili da će sve uništiti, iseći kablove i razbiti kombi, te da će slomiti flaše i iseći mi grlo. Bilo ih je tada troje, a inače idu u grupi njih pet-šest i sa njima je i jedna devojka. Uopšte ih ne znam, što sam rekao i u Policiji – kaže Obrad Sirotanović.

Zbog namere da se brani Aleksandar je od žrtve postao okrivljeni. Troje koji su, kako tvrde i Aleksandar i Obrad, pokušavali da ga reketiraju i zbog kojih je i tražio pomoć policije postali su, po oceni policijskog narednika P. J. oštećeni i kao takvi će se pojaviti početkom juna pred prekršajnim sudijom u Bečeju koji će istoga dana saslušati i Aleksandra Popova i svedoke R. P. i Obrada Sirotanovića.

Naša želja da od policije saznamo šta se zapravo dešavalo 24. aprila uveče, kada je Aleksandar od žrtve postao okrivljeni, ostala je samo profesionalna namera bez odgovora na koji čekamo 23 dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.