Od sutra dva festivala u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2016, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sutra dva festivala u Novom Sadu

Na radost Novosađana dva umetnička festivala, "Infant" i "Cinema city", u subotu stižu u grad.

Od sutra, pa tokom narednih sedam dana, Novi Sad postaje grad - festival, sa bogatim filmskim, muzičkim i edukativnim programom. Posetioci "Sinema sitija" će uživati u festivalu koji će se održati u Kineskoj četvrti i Limanskom parku.

"Festival već devetu godinu zaredom publiku edukuje, stimulišući je da gleda filmove umetničkog kvaliteta. Nakon svakog filma trudimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se da imamo razgovore autora sa publikom, kako bi publika imala priliku nešto novo da nauči, kako je film snimljen, ili da prosto preispita umetničke poteze autora", kaže Milan Stojanović, direktor programa festivala.

Za ljubitelje pozirišta, subota donosi INFANT, međunarodni pozorišni festival, koji se razvio iz festivala "Malo pozorje", a predstavlja jedinstven spoj nesvakidašnje pozorišne interpretacije, neklasičnog pristupa glumačkog izražavanja i modernog jezika teatra.

Na ovogodišnjem Infantu, pod sloganom "Pošto sloboda?", publiku očekuje 10 predstava, nešto manje nego prošle godine, jer je smanjen budžet za kulturu.

"Nažalost, ove godine nedostajala je podrška pokrajine, kao i republike i grada. Ali ono što je najbitnije, kvalitet je ostao, iako smo morali da smanjimo broj predstava, bitno je da su sve one vrlo kvalitetne", kaže Peđa Ivović, portparol festivala.

Veći deo programa Infant festa, biće održan u Srpskom narodnom pozorištu, dok će se ostatak odigravati u novosadskom Kulturnom centru i Novosadskom pozorištu.

Prethodnih godina, festival Sinema Siti posetilo je više od 2500 uglednih filmskih profesionalaca iz celog sveta, oko 300.000 ljubitelja filma, dok je prikazano više od 800 filmova. Posetioci će i ove godine imati prilike da uživaju u bogatom programu koji pružaju oba festivala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.