Od praistorijske večere do srednjovekovne žurke

Izvor: Blic, 09.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od praistorijske večere do srednjovekovne žurke

„Noć muzeja" u Novom Sadu održaće se 17. maja u 30 muzejskih, galerijskih i alternativnih galerijskih prostora. U odnosu na prošlogodišnju manifestaciju, to je duplo veći broj učesnika koji će predstaviti najzanimljivije eksponate iz svojih postavki.

- Trudili smo se da budemo raznoliki, kako bi bilo za svakog po nešto zanimljivo, a da ipak najviše predstavimo novosadske umetnike - kazala je na jučerašnjoj konferenciji za štampu organizatorka Svetlana Mladenov.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Novosađanima će od 20 sati biti predstavljena izložba „Vladavina reptila" u Zavodu za zaštitu prirode gde će publika moći više da sazna o životu dinosaurusa. Radovi na temu cirkusa biće predstavljeni u Galeriji „Rajko Mamuzić", dok će u komšijskoj Galeriji Matice srpske biti izveden program za decu i odrasle „Kad porastem biću dete". Tik do nje, u Galeriji „Pavle Beljanski" biće izložene fotografije Stefana Lupina.

Novosadski mladi umetnici predstaviće se u Muzeju savremene umetnosti. U istom prostoru biće otvorena i izložba fotografija nastalih na raznim putovanjima koje su sami građani slali na konkurs „Zašto baš tamo".

Na praistorijsku večeru poziva Muzej Vojvodine, ali i na „žensko" druženje po starom vojvođanskom običaju poznatom kao „ravena".

Noćne tajne austrijskih vojnika u podzemnim hodnicima Petrovaradinske tvrđave, te tradicionalne srpske veštine borenja predstaviće se na platou ispred Muzeja grada, a sve će biti začinjeno velikom srednjovekovnom žurkom. Kako su kroz istoriju umetnici videli Petrovaradinsku tvrđavu, biće prikazano u „Art klinici".

Za sve dodatne informacije u noći 17. maja biće otvoren info centar u NS centru. Karte po ceni od 200 dinara se već mogu kupiti u prodavnicama IPS i na prvom spratu TC „Sad Novi bazar". Za decu mlađu od 10 i sugrađane starije od 70 godina ulaz je besplatan.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.