Od ponedeljka verski obredi u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2020, 08:13

Od ponedeljka verski obredi u Crnoj Gori

Vernici u Crnoj Gori će od ponedeljka 11. maja pod određenim uslovima moći da idu u verske objekte, saopštilo je Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti, navodeći uslove pod kojima će moći da se vrše verski obredi.

U verskom objektu moći će da boravi jedna osoba na 10 kvadratnih metara, a izvan objekta maksimalno 20 osoba. Obavezna fizička distanca biće minimum dva metra.

Na ulazu u verski objekat mora biti istaknuta informacija o maksimalnom broju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osoba.

Svi osim sveštenika tokom obreda moraće da nose maske unutar verskog objekta.

Na ulazi i izlazu iz objekta obavezna je dezinfekcija ruku.

Iz Nacionalnog koordinacionog tela ističu da je zabrana okupljanja i dalje na snazi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Od ponedeljka verski obredi u CG, svi osim sveštenika moraće da nose maske

Izvor: B92, 09.Maj.2020

Podgorica -- Vernici u Crnoj Gori će od 11. maja pod određenim uslovima moći da idu u verske objekte, saopštilo je Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti...Navedeni su uslovi pod kojima će moći da se vrše verski obredi...U verskom objektu moći će da boravi jedna osoba na 10 kvadratnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.