Od eksperimenata do likovne kolonije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2020, 12:13

Od eksperimenata do likovne kolonije

Pravi primer da se uz dobru volju i još bolju organizaciju može uraditi mnogo čak i u vreme nepovoljne epidemiološke situacije su dešavanja u Tehničkoj školi „Pavle Savić“ u Novom Sadu.

Tako je ove nedelje održana “Mala škola hemije i tehnologije IV ” na kojoj su učestvovali đaci iz nekoliko osnovnih škola koji su na licu mesta mogli da prisustvuju laboratorisjkim ispitivanjima kao što su ekstrakcija, destilacija ispitivanja prehrambenih proizvoda i slično, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a prisustvovali su i predavanju “Hrana kao prevencija – jačanje imuniteta”.

Učenici su u nekoliko grupa dolazili u laboratorije uz poštovanje svih epidemioloških mera. Reč je o projektu odobrenom od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice čiji je cilj popularizacija nauke, hemije kao eksperimentalne nauke, popularizacija stručne škole, povezivanje teorijskih znanja i praktičnih veština.

Likovna kolonija „Sanjam i stvaram svetove“ okupila je 17.10.2020. u holu tehničke škole „Pavle Savić“ jedanaest umetnika, učesnici kolonije bili su: Ratka Đider, Žuža Taloš, Marta Kiš Butterer, Danijela Bogunović, Marijana Prentović- Gile, Jovana Mate, Miloš Vasiljević, Ljubomir Gavarić, Silvia Gladić, Ivana Laketić, Zora Mate.

Postavka svih umetničkih dela dostupna je u prostoru škole.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.