Očuvanje biološke raznolikosti: Skupština Vojvodine potpisnik deklaracije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očuvanje biološke raznolikosti: Skupština Vojvodine potpisnik deklaracije

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš danas je potpisao Deklaraciju o zaštiti i očuvanju biološke raznolikosti "Kauntdaun 2010", u prisustvu Jorga Lomana, direktora beogradske kancelarije Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN).

Kostreš je rekao da potpisivanjem ove Deklaracije Skupština Vojvodine pokazuje svoju odlučnost u nameri da uloži dodatne napore kako bi se očuvala životna sredina i biološka raznolikost i za generacije koje tek >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dolaze.

Loman je naveo da, zajedno sa Skupštinom Vojvodine, trenutno ima 186 potpisnika Deklaracije, koji će učestvovati na konferenciji o očuvanju biodiverziteta, a koja će se održati u Nemačkoj u Bonu.

"Vrlo smo ponosni i zahvalni što imamo ovakve partnere u Srbiji. Impresioniran sam vašim naporima koji su fokusirani na očuvanje i unapređenje poljoprivrede, šumarstva, biljnog i životinjskog sveta, kao i edukacije oblasti očuvanja biološke raznolikosti", naglasio je Loman.

Potpisivanju su prisustvovali i Tomas Pezold iz Sekretarijata "Kauntdaun 2010." za jugoistočnu Evropu i Olivera Radovanović i Duško Medić iz Zelene mreže Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.