Oči u oči sa naukom: Globalno hlađenje i globalno zagrevanje - vulkani i lednici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2016, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oči u oči sa naukom: Globalno hlađenje i globalno zagrevanje - vulkani i lednici

U klubu Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada večeras u 19 časova nastavlja se ciklus naučno-popularnih predavnja "Oči u oči sa naukom", a tema će biti "Globalno hlađenje i globalno zagrevanje - vulkani i lednici".

Dr Mlađen Jovanović govoriće o tome kako se Zemlja hladi, kako zagreva i kolika je čovekova uloga u ovim procesima. Biće reči i o erupcijama vulkana Etna, kao i o sporazumum svetskih lidera o smanjenju globalnog zagrevanja.

Razgovor će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << praćen fotografijama sa uzbudljivih planinarenja po aktivnim vulkanima i alpskim lednicima, navodi se u pozivu.

Ciklus "Oči u oči sa naukom" pokrenuli su Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu i Kulturni centra Novog Sada sa idejom da se kroz naučno-popularna predavanja predstave zanimljive i aktuelne teme i na pristupačan i zabavan način objesne naučni i socijalni fenomeni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.