Obuka za frizere u Vršcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2019, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obuka za frizere u Vršcu

U saradnji sa Akademijom Oxford, vršačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje realizuje obuku za frizere. Obuka se sprovodi u Gerontološkom centru.

Već deceniju i po, o frizurama najstarijih dama i gospode u Gerontološkom centru u Vršcu brine Branislav Prijić. Dame su, naravno, češći posetioci, i za njegove usluge imaju samo reči hvale.

"Ma nemam reči, sve nas frizira, lakira, tapira, čim imamo neku proslavu odmah smo tu, nas dve tri stalno dolazimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uvek smo frizirane", kaže jedna od korisnica centra, Nataša Popov.

Bane, kako ga od milošte oslovljavaju, odnedavno ima i ispomoć, jer se upravo ovde održava obuka za frizere Nacionalne službe za zapošljavanje.

"Petnaest godina intenzivno se bavim ovim poslom, i jako mi je drago što ću moći da prenesem svoja znanja drugim, novim ljudima u ovom poslu", ističe Bane.

Ovoga puta u pitanju je pet polaznica.

"Instruktor nam je baš puno pokazao, sve što je mogao zapravo, da naučimo i steknemo osnovna znanja i veštine, a posle ćemo videti, kakve su mogućnosti da nastavimo da se bavimo ovim poslom", navodi jedna od polaznica, Gordana Ostojić.

A šanse za to su prilične, kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, jer je obuka i organizovana nakon sagledavanja potreba tržišta. Obuka za frizere jedna je od dužih, traje 360 sati i završiće se oko 10. januara.

"Svi polaznici će tada polagati i dobiti sertifikate, i ono što je još važnije, moći će da preko Nacionalne službe za zapošljavanje nađu zaposlenje ili preko poslodavaca ili da otvore svoje radnje, frizerske salone, uz pomoć i podršku države. U ovom trenutku mislim da postoji mogućnost i rešenje za sve njih", objašnjava v.d.direktora NSZ, Radojica Lazin.

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, uporedo se realizuju i obuke za gerontodomaćice, zidare i IT obuka za lica sa invaliditetom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.