Obuka za decu: Kako se ponašati u saobraćaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2019, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obuka za decu: Kako se ponašati u saobraćaju

I ove godine, saobraćajno obrazovanje dece, organizovano je u osnovnoj školi "Jožef Atila", gde su učenici prvog i drugog razreda učili o pravilima ponašanja u saobraćaju i njihovom bezbednom učestvovanju.

Poligon sa označenim pešačkim prelazima, saobraćajnim znakovima i semaforima, zvuči kao dečje igralište, međutim, taj poligon nije obična staza već model koji na slikovit način predstavlja raskrsnicu, po kojoj učenici kroz kreativnost uče o saobraćaju. U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << cilju podizanja svesti o saobraćaju ovaj program pruža teorijska znanja o tome kako biti savestan učesnik saobraćaja, a planiran je i za učenike viših razreda.

"Što se tiče edukacija trećih i četvrtih razreda one će se održati na Sajmu gde ćemo organizovanim prevozom odnosno autobusima gradskim saobraćajnim prevozom da ih prevezemo i njihove edukacije će se utoliko razlikovati u tome što ćemo njima vršiti neka dodatna predavanja o tome kako da bezbedno učestvuju u saobraćaju kao biciklisti", rekla je Marina Tucaković iz Centra za unapređenje bezbednosti u saobraćaju.

"Veoma je značajna ova edukacija i svake godine škola Jožef Atila učestvuje u ovom projektu tako da se deca edukuju o bezbednosti u saobraćaju, nadograđuju svoje znači znanje koje imaju iz svojih porodica i predškolskih ustanova", izjavio je Dragan Utržan, direktor OŠ "Jožef Atila".

Novi Sad je pionir ovakvih programa, a već treću godinu zaredom, Gradska uprava za saobraćaj i puteve, učestvuje u realizaciji tog projekta.

Kako bi se povećala opreznost u saobraćaju, posebno kod mladih, u planu Gradske uprave za saobraćaj i puteve jeste kontinuitet takvih predavanja, kao i povećanje sličnih i unapređenih edukacija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.