Obnovljena etno kuća Aroma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2010, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnovljena etno kuća "Aroma"

BAČKI PETROVAC -

Danas je u Bačkom Petrovcu svečano otvorena obnovljena etno-kuća "Aroma".

Restauriran i dograđen objekat uređen je u skladu sa nasleđem vojvođanskih Slovaka, a restoran u sklopu etno-kuće nudiće autentičnu hranu i kulinarske specijalitete pripremljene na tradicionalan način, onako kako se to činilo u slovačkim domaćinstvima.

U prisustvu brojnih zvanica i gostiju Ana Tomanova Makanova, pokrajinski sekretar za informacije, rekla je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je obnovljena etno-kuća mesto koje će moći da ponudi jedan važan deo nasleđa i načina života vojvođanskih Slovaka, jer je kulinarstvo i izbor jela, priprema i uživanje u njoj kao pravi ritual i ceremonija, bilo i ostalo veoma važan deo ukupnog nasleđa ove zajednice.

Sada će svi moći da se upoznaju sa nekim od jela koja su postala pravi simbol i obeležje sredina u kojima žive vojvođanski Slovaci, dok je kulen postao pravi nacionalni brend. Obnova etno-kuće ostvarena je uz pomoć sredstava pokrajinskih fondova, republičke i pokrajinske vlade a Pokrajinski sekretarijat za informacije pomogao je izradu internet prezentacije i stranice na internet mreži ove nacionalne kuće, koja treba da postane mesto za promociju svih drugih oblika baštine vojvođanskih Slovaka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.