Obnovljen vrtić u Novim Kozarcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2018, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnovljen vrtić u Novim Kozarcima

Predškolska ustanova ''Šilja'' u Novim Kozarcima kod Kikinde kompletno je uređena zahvaljujući sredstvima kompanije NIS. Više od dva miliona dinara, koliko je izdvojeno za radove, utrošeno je na rekonstrukciju spoljašnjosti zgrade, kao i renoviranje dela unutrašnjosti.

Deca u vrtiću ''Šilja'' u Novim Kozarcima od sada imaju potpuno renovirano obdanište u kojem njih 35 -oro borave u dve grupe i o njima brine troje vaspitača. U radove je uloženo oko dva miliona dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a sredstva je obezbedio NIS u okviru programa ''Zajednici zajedno'', kako bi unapredio uslove za boravak dece u tom vrtiću.

''Mi smo realizovali još neka ulaganja u vrtiću ''Jelenko'' u Nakovu, takođe u seoskoj sredini što je veoma važno jer se jednako ulaže u vrtiće u seoskim sredinama i u samom gradu. U tom vrtiću smo zamenili prozore, vrata, obavili molersko farbarske radove i u toku je uređenje dvorišnog prostora'', izjavila je za RTV Svetlana Milić, direktorka Predškolske ustanove ''Dragoljub Udicki'' u Kikindi.

Pored seoskih, uređena su i dva vrtića u gradskoj sredini. Inače, rekonstrukcija vrtića u Novim Kozarcima rezultat je nastavka desetogodišnje saradnje NIS-a i Gradske uprave Kikinda, koja se sprovodi u okviru programa društvene odgovornosti. Spoljašnjost zgrade je rekonstruisana, spoljašnjost je renovirana, pa su uslovi za boravak veoma dobri.

''Preporuka i želja Gradske uprave jeste da se deo sredstava odnosno da se poseban akcenat stavi na razvoj naših sela jer je to nešto što smatramo veoma važnim iz razloga što uvažavamo probleme u selima i činjenicu sa kojim finansijskim ograničenjima se susreću',' rekao je za RTV gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

U Predškolskoj ustanovi ''Dragoljub Udicki'' u Kikindi ove školske godine krenulo je oko 1.540 mališana, ali se broj često menja i uglavnom se broj dece u vrtićima povećava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.