Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova RTV-a počinje - sa Iriškog Venca

NOVI SAD - Predstavnici Skupštine grada i Radio televizije Vojvodine obišli su predajnik RUV na vencu, kako bi sagledali mogućnost da Grad pomogne u obnovi tog objekta, oštećenog još u bombardovanju 1999. godine. Predstavnik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović rekao je za Radio Novi Sad da će Grad, ukoliko bude mogao, pomoći javnom servisu Vojvodine da poboljša čujnost i vidljivost svojih radijskih i televizijskih signala.

Novinar Radio Novog Sada Vladimir Bajić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zabeležio je i izjavu pomoćnika generalnog direktora Radio difuzne ustanove Vojvodine za emisionu tehniku, Dobrivoja Trninića.

"Smatram da je ovo zaista početak obnavljanja Tornja na Vencu i početak razgovora o izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine" - izjavila je danas Dina Kurbatvinski Vranešević, generalni direktor RTV-a, nakon razgovora sa predsednikom gradske skupštine Novog Sada Aleksandrom Jovanovićem i njegovim saradnicima.

Delegacija Skupšptine grada, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Jovanovićem, obišla je naš polusrušeni peredajnik na Iriškom Vencu, a potom posetila i Desk Informativnog programa, Novosadske razglednice i manjinske redakcije RTV-a.

Do današnje posete RTV-u je došlo na inicijativu grada, kako bi se predstavnici grada uverili u kakvim uslovima radimo i kako bi gradske vlasti sagledale mogućnosti kako da pomognu našoj kući koju su NATO bombarderi razrušili 1999. godine.

Aleksandar Jovanović je, nakon današnjeg obilaska i razgovora sa novinarima i menadžmentom naše kuće, izjavio da će Grad odraditi svoj deo posla i, u skladu sa svojim mogućnostima, pomoći Javnom servisu Vojvodine da ponovo dođe do svojih objekata.

-Mi smo se obraćali i gradu, i pokrajini, i republici i smatramo da je ovo početak obnavljanja tornja na Vencu i početka razgovora o izgradnji nove zgrade RTV-a. U narednom periodu će biti više sastanaka, a napravićemo i komisiju koja će sagledati sve probleme u funkcikonisanju Javnog servisa Vojvodine-izjavila je Dina Kurbatvinski Vranešević.

Ona takođe ističe da je za prethodne dve godine rukovodstvo RTV-a napravilo sve projekte i statičke proračune i da je sve spremno čak i za digitalizaciju.

A o tome u kakvim uslovima sada radimo govori i sam podatak da su programi naše kuće emitovani sa predajnika snage 40 kilovata, a sadašnja snaga naših predajnika je samo jedan kilovat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.