Sportska hala u Petrovaradinu vredna dva miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2017, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportska hala u Petrovaradinu vredna dva miliona evra

Otvorena je sportska hala u Petrovaradinu, koja je prema rečima predstavnika gradske vlasti u Novom Sadu, najmodernija hala takvog tipa na teritoriji opštine Novi Sad, a u projekat njene izgradnje uloženo je bezmalo dva miliona evra.

Svečanom otvaranju sportske hale u Petrovaradinu prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je istakao da je taj projekat dugo godina pripreman, i da je na radost svih građana Petrovaradina i svih žitelja sa sremske strane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Novog Sada uspešno priveden kraju.

Dodao je da je izgradnja sportske hale u interesu sve dece Novog Sada, sportskih klubova i građana kojima se Vučević posebno zahvalio jer su pružali podršku tokom projekta izvodiocima radova i investitorima.

Samo objekat je vredeo 200, a na opremanje potrošeno je još 37 miliona dinara, što je ukupno nešto malo manje od dva miliona evra, kazao je Vučević istakavši da je taj projekat plod odgovorne finansijske politike Grada Novog Sada.

Prema njegovim rečima, tri glavne stvari u vezi sa izgradnjom te hale su što je kapitalni projekat uspešno završen, što je opravdano očekivanje da Novi Sad mora da ima više objekata za različite namene u raznim delovima grada, te što deca dobijaju šansu da više vremena provode u sportskim halama, a ne oko njih i na ulici.

Deca će ovde imati ne samo šansu da budu vrhunski sportisti, već će se učiti pravilima života, učiće kako da pobeđuju, ali i kako da podnose poraze, učiće se šta je to fer-plej, istakao je gradonačelnik Novog Sada.

Vučević je kazao i da je izgradnja te hale dokaz svim žiteljima Petrovaradina da više nisu građani drugog reda, a u prilog tome, kako naglašava, idu i činjenice da je u toku tekuće godine postavljena javna rasveta u mnogim delovima naselja, da je sređena glavna ulica kroz predgrađe Petrovaradinske tvrđave, te da su u sklopu tog predgrađa obnavljaju fasade u iznosu od 100 miliona dinara.

Gradonačelnik Novog Sada istakao je i da će građani Petrovaradina ubrzo dobiti trg nedaleko od Vojne bolnice.

"Obnavljanje kuće bana Jelačića pokazuje ozbiljnost Srbije"

Vučević je jutros, gostujući na RTS-u, rekao da obnavljanje kuće bana Jelačića u Petrovaradinu pokazuje ozbiljnost Srbije, principijelnost dobrosusedske politike koju vodi i tretiranje svih građana jednako.

Ovaj potez pre svega znači "ozbiljnost naše države jer je ovom odlukom Vlade Republike Srbije realizovano ono što je predsednik Aleksandar Vučić najavio da će Srbija uraditi, odnosno ono što je bilo spomenuto u razgovoru sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović", rekao je gradonačelnik Novog Sada.

On je istakao da je Srbija time pokazala ne samo principijelan odnos dobrosusedke politike, već i jednako tretiranje svih građana bez obzira na to kojoj nacionalnosti ili verskoj zajednici pripadaju.

To je "jedna jasna poruka, da Srbija poštuje ono što se dogovorimo i isto tako očekujemo da i drugi partneri poštuju da i mi možemo da vidimo da se tako tretiraju i prava Srba u Hrvatskoj", istakao je Vučević.

On je naveo da je izdvajanje novca za obnovu rodne kuće bana Jelačića u Petrovaradinu bila velika stvar i rekao da je razgovarao sa suvlasnicima koji žive u toj kući, kako bi se omogućili svi neophodni radovi.

Vučević je povodom otvaranja drugog Oktoberfesta na Novosadskom sajmu rekao da su očekivanja Novog Sada velika, a u skladu sa tim i planovi za dalji razvoj turizma.

"Da li će novosadski Oktoberfest uspeti da postigne rezultate kao Egzit, potrebno je da pokaže vreme", rekao je Vučević istakavši da je za sada veoma zadovoljan onim što je urađeno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.