Obeležen nacionalni praznik Rumunije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2016, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen nacionalni praznik Rumunije

Povodom nacionalnog praznika Rumunije, sinoć je u ambasadi te zemlje u Beogradu održan prijem, na kome je još jednom potvrđeno tradicionalno prijateljstvo dve zemlje i dva naroda.

"Rumunija će nastaviti da podržava Srbiju na njenom evropskom putu, a ostaće dosledna u stavu da ne prizna jednostarno proglašenu nezavisnost Kosova", izjavila je tom prilikom ambasadorka, Oana Kristina Popa.

Ona je dodala da je prošlo 98 godine od dana velikog ujedinjenja, 1. decembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 1918. godine, kada se Transilvanija ujedninila sa Kraljevinom Rumunijom, a Besarabija i Bukovina vraćene u granice otadžbine.

"To je dan koji je otvorio put ka savremenoj Rumuniji", izjavila je za Radio-televiziju Vojvodine ambasadorka Rumunije .

Predstavnica generalnog sekretara UN u Srbiji Simona Mirela Mikulesku kaže da je danas posebno ponosna što je Rumunka.

"Za mene, nacionalni praznik predstavlja prvenstveno – dom. Onaj dom koji je simbol našeg postojanja. Vidim da Rumunija ima veliki broj prijatelja ovde u Beogradu. To znači da Rumunska abasada dobro radi svoj posao na unapređenju i održavanju prijateljskih i dobrosusedskih odnosa Srbije i Rumunije. Nadam se da će odnosi dveju zemalja ostati jednako dinamični i snažni kako na političkom, tako i na ekonomskom planu", zaključila je Simona Mikulesku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.