OEBS poziva zemlje da stvaraju inkluzivnije društvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2016, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS poziva zemlje da stvaraju inkluzivnije društvo

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom koji se obeležava danas, direktor Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava Mihael Georg Link pozvao je zemlje članice OEBS da preduzmu neophodne korake u stvaranju inkluzivnijeg i tolerantnijeg društva.

Link je u saopštenju naveo da se ove godine navršava 10 godina od UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom i 25 godina od usvajanja Moskovskog dokumenta, kojima se obavezuju zemlje članice OEBS-a da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << štite ljudska prava i osiguraju jednake šanse za osobe sa invaliditetom.

"Uprkos tim obavezama, inkluzija osoba sa invaliditetom nije potpuna u mnogim zemljama. Postoje administrativne i pravne barijere, kao i zabrana glasanja", rekao je on.

Prema njegovim rečima, prvi korak za jednake šanse za sve u društvu je uključivanje žena u politički i javni život.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.