O radio u bici za finale Radiobattle

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2016, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O radio u bici za finale Radiobattle

Početkom ove godine najmlađi član RTV-a, omladinski O radio, ušao je ponovo u trku za najbolju radio stanicu u Evropi, koju organizuje italijanski javni medijski servis RAI. Nakon prve bitke i ubedljive pobede nad nemačkim WDR-om, O radio je u drugom kolu pobedio i domaćine ovog takmičenja, RAI Radio 2.

U narednom krugu, odnosno, u polufinalu koje će biti održano u nedelju 3. aprila, voditeljski dvojac O radija Sofija Balać i Vukašin Kartalović mikrofone će ukrstiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa jermenskom radio stanicom Armradio, koja je takođe pod okriljem javnog servisa ove zemlje.

Čitava "borba" trajaće sat vremena i možete je pratiti na adresi www.oradio.rs, u periodu od 20 do 21h, ali i putem Prvog programa Radio Novog Sada, na 87.7 mhz. Oba takmičara će tokom tih sat vremena emitovati muziku iz svoje zemlje, a cilj je da publika širom Evrope sluša program i putem Tvitera glasa za onoga ko im se više dopada.

Svaka od zemalja učesnica imaće svoj hashtag, za Srbiju je #radiobattleRS, dok je za Jermeniju #radiobattleAM.

Da biste i ovoga puta podržali O radio, potrebno je da uz svaki tvit koji pošaljete dodate i hashtag  #radiobattleRS. Jedan glasač može da tvitne neograničen broj puta, a broji se i svaki retvit.

Najveći ukupni broj tvitova i retvitova donosi pobedu. Računaju se samo oni tvitovi koje objavite u periodu između 20 i 21 čas. Sve pre ili posle tog ključnog sata neće biti uračunato u konačan zbir glasova.

Sadržina tvitova nije važna sve dok sadrže hashtag #radiobattleRS.

O radio je dosadašnjim nastupom stekao velike simpatije učesnika bitke, a najviše samih organizatora. Voditelj italijanske stanice RAI Radio 2, Karlo Pastore, rekao je posle poraza u prošlom kolu, kada smo mu priredili iznenađenje i u programu uživo izveli pesmu na italijanskom, da posle ovoga "može slobodno da ode kući, jer je zaista uspelo".

Naši voditelji Sofija i Vule u ozbiljnim su pripremama za predstojeće takmičenje, a kako kažu, nadaju se da bi im finalni protivnici mogle biti kolege iz Slovenije.

Muzički urednici O radija pažljivo rade na odabiru muzike koja će nas u nedelju predstavljati, a vi takođe možete da učestvujete u kreiranju naše plej liste tako što ćete popuniti anketu na portalu oradio.rs i na taj način doprineti pobedi O radija.

Cela redakcija vas poziva da budete uz Sofiju i Vuleta u nedelju 3. aprila i pomognete nam da stignemo do finala koje se održava 24. aprila u Rimu, kada ćemo se, verujemo, boriti za titulu najbolje evropske radio stanice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.