Nožem na seču struje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2014, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nožem na seču struje

Ekipu aleksinačke elektrodistribucije su jutros u selu Subotinac kod Aleksinca, prilikom pokušaja isključenja struje napali otac i sin koji duguju više od milion dinara za utrošenu električnu energiju.

Ekipu koju čine dva elektromontera i vozač dizalice napali su otac i sin - S.Đ (57) i M.Đ (27), saopštio je privredno društvo "Jugoistok", dodavši da su monteri zahvaljujući asistenciji policije obavili posao.

Navodi se da S.Đ. za utrošenu struju duguje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 17.500 dinara, a da je dug prema Privrednom društvu "Jugoistok" dostigao čak 1,25 miliona dinara.

Po nalogu "EPS Snabdevanja", elektromonteri pogona Aleksinac više puta su pokušavali da obustave isporuku električne energije, to otac i sin nisu dozvoljavali.

Zbog toga je ovog puta monterskoj ekipi asistirala policija, "ali i pored prisustva policije, nasilnici su se usprotivili isključenju i fizički su nasrnuli na radnike sa namerom da ih spreče u obavljanju posla".

Kada ih je policija razdvojila, M. Đ. je ušao u kuću, uzeo nož i napao radnike elektrodistribucije da bi, potom, policija zaustavila napad i privela oca i sina na saslušanje u Stanicu policije u Aleksincu.

Nakon današnjeg ponovnog napada toj porodici je konačno isključena električna energija i u domaćinstvu i u lokalu.

Problematična porodica, pored duga domaćinstva, duguje i za lokal u vlasništvu S.Đ. i to 122.000 dinara "EPS Snabdevanju".

Samo tokom ove godine protiv S.Đ. podneto je pet prekršajnih prijava, a od 2007. godine on čak sedam puta nije dozvoljavao isključenje, a pored toga, bila su i dva samopriključenja na mrežu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napadnuta ekipa elektromontera u selu Subotinac

Izvor: juGmedia, 16.Okt.2014, 10:18

NIŠ/ALEKSINAC – Iako je bila prisutna policija dva elektromontera i jednog vozač dizalice u selu Subotinac kod Aleksinca napali su otac i sin – S.Đ (53) i M.Đ (26)i to uz..S.Đ za utrošenu električnu energiju duguje „EPS Snabdevanju“ 17.500 dinara, a dug prema PD „Jugoistok“ je čak...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.