Novosadski književni festival u znaku danske poezije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2016, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski književni festival u znaku danske poezije

Međunarodni novosadski književni festival održaće se 11. put od 29. avgusta do 2. septembra, a posebna pažnja biće posvećena danskoj poeziji, najavilo je Društvo književnika Vojvodine.

Na festivalu će učestvovati oko 100 pisaca, prevodilaca, muzičara i glumaca, među kojima je više od 20 inostranih pesnika iz Engleske, Francuske, Nemačke, Španije, Rusije, Poljske, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Danske.

Među gostima biće Žerar Nuare (Francuska), Pia Jul >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (Danska), Miroslav Cera Mihailović (Srbija), Havijer Vela (Španija), Metju Keli (Velika Britanija), Pedro Serano (Meksiko), Marija Alkantarilja (Španija), Gabrijel Kifu (Rumunija), Nalivijko Nikolaj Petrovič (Rusija) i drugi.

Biće dodeljene tri nagrade: Međunarodna nagrada za književnost "Novi Sad", "Brankova nagrada" i Nagrada za najboljeg slemera Srbije.

Festival će obuhvatiti više od 20 programa kao što je govorenje poezije na Trgu mladenaca, razgovor u kome će učestvovati Žerar Nuare, Pia Jul i Pedro Serano, simpozijum "Poezija i banalnost".

U svečanoj sali Ogranka Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu biće predstavljena Antologija danske poezije u izdanju Društva književnika Vojvodine, a promociji će prisustvovati danski autori Tomas Boberg, Kristel Vinblad, Glen Kristijan, Pia Jul i Kamila Lefstrem.

Programi će se odvijati i u kafeu "Bistro", klubu "Absolut", restoranu "Marina", Magistraut u Sremskim Karlovcima, kao i na više lokacija u Somboru, Sremskoj Mitrovici, Žablju i Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.