Novosađani uče o kineskoj  kulturi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2019, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađani uče o kineskoj kulturi

Kineska kultura čaja, taj či, kinesko slikarstvo i kaligrafija, kao i umetnost rezanja papira i kineskih čvorova besplatno se mogu naučiti u okviru programa, koje nudi Konfučijev univerzitet. Programi počinju 4-og marta, a kako se pokazalo, Novosađane najviše privlači čaj.

“Nama je posebno zadovoljstvo što se naši sugrađani interesuju za kinesku kulturu čaja, jer mi jesmo kultura gde se više pije kafa, a partnerski univerzitet novosadskog univerziteta jeste upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Fakultet za kinesku kulturu čaja tako da nama je ovde prioritet da promovišemo kinesku kulturu čaja i naši sugrađani se jako lepo odazivaju na ovo", rekla je Nataša Pešić, profesorka Kineskog jezika.

Prema rečima naše sagovornice, iako deluje komplikovano, kineski jezik možemo savladati, a učenje je organizovano u nekoliko nivoa. Nastava traje 15 nedelja, a najviše je polaznika na početnom kursu.

Prijave za sve kurseve su obavezne, a obrasci se mogu pronaći na sajtu Konfučijevog instituta. Dok su časovi kineske kulture besplatni, početni kurs kineskog jezika košta 10.000 dinara, dok je najviši 12.000 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.