Novosađani pobednici na takmičenju za inovacije i biznis ideje (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2022, 12:29

Novosađani pobednici na takmičenju za inovacije i biznis ideje (AUDIO)

Četvoročlani tim studenata treće godine Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu nedavno je pobedio na Međunarodnom takmičenju za inovacije i biznis ideje. Takmičenje je održano u Tirani u okviru foruma namenjenog povezivanju država Jadransko-jonske regije

Najbolja inovativna ideja u konkurenciji studentskih timova na prošlogodišnjem takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju jeste uređaj koji omogućava da se pad sa broda putnika ili članova posade odmah registruje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da se automatski aktivira sistem spasavanja.

Pobednička inovativna ideja delo je tima nazvanog „Panonska posada“. Članovi tima, studenti treće godine novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, nedavno su pobedili na još jednom, ovog puta međunarodnom takmičenju.

O takmičenju, ali i o „Lari“ kako su nazvali svoju inovativnu ideju, za Radio Novi Sad razgovarali smo sa članom tima Vladimirom Krsmanovićem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.