Novo stepenište ispred Srpskog narodnog pozorišta do 20. novembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2018, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo stepenište ispred Srpskog narodnog pozorišta do 20. novembra

Rekonstrukcija granitnog stepeništa ispred Srpskog narodnog pozorišta je počela, a radovi će biti završeni do 20. novembra. Za obnovu stepeništa novac je izdvojen iz budžeta Vojvodine, a biće uloženo 31,5 miliona dinara.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća "Put", koji je izvođač radova, uklanjaju dotrajale granitne ploče na stepeništu ispred Srpskog narodnog pozorišta, a nakon toga postaviće nove od istog materijala. Novosađani su s odobravanjem dočekali te radove. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rekonstrukcija stepeništa ispred pozorišta pod nadzorom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

"Radovi obuhvataju demontažu postojećih granitnih ploča, koje su veoma oštećene i postavljanje novih od istovetnog materijala u skladu sa ulovima Zavoda za zaštitu spomenika kulture, kako na samom stepeništu, tako i na podestima i parapetnim zidovima", kaže Zorica Ninić Stupar, šefica Sektora za investicije UGZI.

Prema rečima upravnika Srpskog narodnog pozorišta Zorana Đerića, obnova stepeništa počela je u pravom trenutku, jer pripremaju program za obeležavanje značajnih jubileja. Kako je istakao, od izgradnje pozorišta do danas stepenište je popravljano nekoliko puta, ali je zbog neodgovarajućeg tla propadalo. Tokom radova publika će imati nesmetan prilaz pozorištu.

"Pozorište je imalo poslednjih nekoliko godina dosta problema sa tim oštećenim stepeništem i povredom publike koja je dolazila i prolazila. S druge strane, mi se približavamo značajnim jubilejima kada će veliki broj stranih i domaćih gostiju biti u SNP-u i mislim da je bilo krajnje vreme da se i stepenište popravi", naglašava Đerić.

Rekonstrukcija stepeništa je i početak parternog uređenja centra grada, a biće obnovljeni Pozorišni trg, Trg slobode, ulice Kralja Aleksandra i Modene, kao i delovi Njegoševe i Ilije Ognjanovića. Prva faza radova u centru trebalo bi da počne naredne godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.