Novo pristanište na Tisi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo pristanište na Tisi

Novo pristanište na Tisi u Kanjiži napravljeno u okviru projekta uspostavljanje mađarsko-srpskih rečnih graničnih prelaza na toj reci danas je predato na korišćenje, saopštila je Uprava carina Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, cilj projekta je stvaranje uslova za razvoj putničkog i teretnog saobraćaja na Tisi i širenje rečnog turizma.

Pristanište su sveano pustili u rad pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i predsednik opštine Kanjiža Mihalj Bimbo.

Novi pontoni i brodovi na Tisi koji su danas svečano predati na korišćenje građanstvu pomoći će razvoju turizma, infrastrukture, privrede, rečnog saobraćaja i kargo transporta u Vojvodini, rekao je Bugarski.

Realizacija projekta koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU (IPA) počela je 2013. godine i sada je u završnoj fazi.

Tokom realizacije projekta mađarski i srpski carinici i granični policajci završili su obuku na srpskom i mađarskom jeziku i stvoreni su infrastrukturni preduslovi za vršenje granične kontrole obe službe na pristaništima za kontrolu plovnih objekata.

"Kada se u Srbiju uđe Dunavom, brzo se obavljaju granični pregledi, jer službenici carine i policije izlaze na teren po pozivu, odnosno čim dobiju obaveštenje od kapetanije da pristiže putnički brod. Obe službe su spremne da odgovore izazovima i kada se broj tih brodova, nadamo se ubrzo, poveća",rekli su u Upavi carina Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novo pristanište na Tisi

Izvor: Akter, 25.Jul.2015, 12:28

Novo pristanište na Tisi napravljeno je u okviru projekta uspostavljanje mađarsko-srpskih rečnih graničnih prelaza na toj reci i juče je predato na korišćenje, saopštila je Uprava carina Srbije..Kako se navodi u saopštenju, cilj projekta je stvaranje uslova za razvoj putničkog i teretnog saobraćaja...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.