Novi zatvor u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2018, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zatvor u Pančevu

Ministri pravde Srbije i BiH, Nela Kuburović i Josip Grubeša, posetili su danas novoizgrađeni Kazneno-popravni zavod u Pančevu, koji će početi da radi do kraja godine.

Nela Kuburović rekla je, kako je saopštilo Ministarstvo pravde, da se novi Zavod svrstava u red najmodernijih zatvora zatvorenog tipa u Srbiji, da ima kapacitet za smeštaj 500 lica, kao i da se kompleks sastoji od 10 zgrada ukupne površine 24.000 kvadratnih metara.

Ona je rekla da je Zavod izgrađen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u roku od dve godine iz sredstava Razvojne banke Saveta Evrope, dodavši da će u njemu raditi oko 250 ljudi, od kojih je 170 novozaposlenih.

Josip Grubeša objasnio je da je jedan od povoda posete Srbiji da se upozna sa tehničko- rganizacionim uslovima novog zatvora, uzimajući u obzir da u Sarajevu takođe treba uskoro da bude otvoren prvi državni zatvor za smeštaj više od 350 lica.

Grubeša je dodao da su iskustva Srbije, odnosno početak rada ustanove u Pančevu koja po svojoj strukturi i funkciji vrlo slična budućem zatvoru BiH, od velikog značaja za Ministarstvo pravde BiH.

U saopštenju se dodaje da su se Nela Kuburović i Grubeša saglasili da ministarstva pravde Srbije i BiH imaju dobru saradnju koja se ostvaruje na svim nivoima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministri pravde Srbije i BiH posetili novi zatvor u Pančevu

Izvor: Blic, 24.Avg.2018

Ministri pravde Srbije i Bosne i Hercegovine Nela Kuburović i Josip Grubeša posetili su novoizgrađeni Kazneno-popravni zavod u Pančevu, koji je po svojoj strukturi i funkciji vrlo sličan budućem zatvoru u Istočnom Sarajevu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.