Novi slučajevi korone u gerontološkom centru Srem u Rumi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2020, 17:28

Novi slučajevi korone u gerontološkom centru "Srem" u Rumi

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, virusom COVID 19 zaraženo je 15 korisnika i 32 zaposlena, a blago pogoršanje epidemiološke situacije beleži se zbog novih slučajeva zaraze u Gerontološkom centru "Srem" u Rumi, kaže ministar rada Zoran Đorđević.

On je za Tanjug rekao da je važno da su u toj ustanovi na vreme otkriveni oboleli korisnici i da su oni izolovani, odnosno smešteni u posebne prostorije, data im je terapija i da na sreću, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nema težih kliničkih slika. Prema podacima od prethodna dva dana, bilo je zaraženo sedam korisnika i 32 zaposlena u tim ustanovama u celoj Srbiji.

Đorđević kaže da je problematično što zaposleni prilikom dolaska i odlaska sa posla moraju da budu izloženi različitim kontaktima, kao i van radnog vremena.

"Zato je važno poštovanje mera, odnosno da se zaposleni odmah po dolasku na posao pridržavaju svih mera", kaže Đorđević i dodaje da je Ministarstvo za vikend dalo nov nalog zaposlenima i direktorima u ustanovama da pažnja bude maksimalna, da se primenjuju sve mere i da na vreme jedni druge informišu ukoliko posumnjaju da mogu biti zaraženi.

Inače, korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smeštaju se u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji ta opasnost ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Đorđević dodaje da su posete u gerontološkim ustanovama i dalje zabranjene i da kada epidemiološka situacija bude povoljnija mere mogu da budu relaksirane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.