Novi punkt hitne pomoći u Sremskoj Kamenici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi punkt hitne pomoći u Sremskoj Kamenici

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za zdravstvo dr Zoltan Horvat prisustvovali su otvaranju novog punkta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć koji se nalazi u okviru zgrade Doma zdravlja Novi Sad u Sremskoj Kamenici.

Radi se o potpuno opremljenim prostorijama u kojima će biti smeštena jedna urgentna ekipa Zavoda koju čine lekar, medicinski tehničar i vozač.

"Do sada je celu sremsku stranu grada pokrivala jedna urgentna ekipa Hitne pomoći, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali zbog izuzetno velike površine, ukazala se potreba za još jednom ekipom koja će pokrivati  područje Sremske Kamenice, Bukovca, Novih i Starih Ledinaca. Nastavićemo da ulažemo u sve aspekte zdravstvene zaštite nad kojima Grad ima nadležnost", rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i istakao odličnu saradnju Doma zdravlja sa Zavodom za hitnu medicinsku pomoć.

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat istakao je da je i ovaj objekat opremljen vrhunskom opremom i da Grad kontinualno daje značajan doprinos u podizanju kvaliteta rada Zavoda.

On je najavio naredne korake ulaganja u Zavod koji se tiču nabavke novih vozila za Hitnu pomoć - dva koja će obezbediti Grad i dva koja se očekuju od Republike do proleća ove godine, kao i  da je u toku izrada glavnog projekta nove zgrade Hitne pomoći koja će biti završena do kraja godine.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Bogdan Živanović rekao je da je problem u funkcionisanju predstavljala sremska strana grada i da je sada jedna ekipa zaposlenih u Zavodu iz Petrovaradina, prebačena u Sremsku Kamenicu gde radi 24 sata u dve smene.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć na teritoriji grada ima četiri punkta:u Vršačkoj ulici, na Limanu, u Ulici Save Đisalova i na Klisi na Sentandrejskom putu.

Pored punktova u gradu, Zavod ima i punktove u prigradskim naseljima u Kisaču, Kaću, Futogu i u Perovaradinu, a od danas i u Sremskoj Kamenici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sremska Kamenica dobila novi punkt Hitne pomoći

Izvor: Radio 021, 15.Jan.2015

Danas je otvoren novi punkt Hitne pomoći u okviru Doma zdravlja u Sremskoj Kamenici...Radi se o potpuno opremljenim prostorijama u kojima će biti smeštena jedna urgentna ekipa Zavoda koju čine lekar, medicinski tehničar i vozač. Oni će pokrivati područje Sremske Kamenice, Bukovca, Novih i Starih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.