Novi pogon zdrave hrane u Selenči

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi pogon zdrave hrane u Selenči

SELENČA - U drugoj fazi razvoja pogona DOO «Zdravo organik» u Selenči, otvorena je nova hala i nova linija za proizvodnju kaše od organskog voća i povrća po novoj tehnologiji. Investicija je vredna oko 83 miliona dinara, a Izvršno veće Vojvodine je preko Pokrajinskog sekretarijata za nauku tehnološki razvoj izdvojilo 37 miliona 530 hiljada dinara.

Novu halu od 1200 kvadratnih metara otvorio je potpredsednik Izvršnog veća i pokrajinski sekretar za privredu, Ištvan Pastor, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a novu liniju za proizvodnju kaše organskog voća i povrća u rad je pustio pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj, prof. dr Dragoslav Petrović.

U tom pogonu, direktno u proizvodnji, zaposliće se novih 35 radnika, a još oko 500 kroz razne vidove kooperacije. Osim snabdevanja domaćeg tržišta planiran je i izvoz u zemlje u okruženju, Rusiju i Evropsku Uniju.

Prema rečima Petrovića Izvršno veće Vojvodine i u buduće će finansijski podržavati slične projekte kako bi se smanjila nezaposlenost u Pokrajini

Očekuje se da će u pogonima DOO «Zdravo organik», biti proizvedeno oko 700 tona organskog voća i povrća godišnje, a u 2009. godini planiran je prihod od 233 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.