Novi napad u Španiji, sedmoro povređeno, ubijeno pet napadača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2017, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi napad u Španiji, sedmoro povređeno, ubijeno pet napadača

Samo osam sati posle terorističkog napada u Barseloni, u Kambrilsu se dogodio još jedan napad - automobil je uleteo u pešake, a tom prilikom je povređeno sedam osoba, među kojima i policajac.

U obračunu sa policijom, ubijeno je pet napadača, od kojih su neki nosili prsluke sa eksplozivom, koji su naknadno deaktivirani.

Napad se odigrao jedan sat posle ponoći na šetalištu katalonskog turističkog gradića.

AFP prenosi da je napad izvršen automobilom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << marke "audi A3".

Situacija u Kambrilsu, popularnom letovalištu, sada je pod kontrolom, ističe policija.

Na snimku koji je objavio RTVE čuje se glas nepoznatog muškarca kako viče "K...sinovi, imali su pojaseve s eksplozivom".

Kambrils je primorski gradić sa oko 33.000 stanovnika. Nalazi se u severoistočnoj pokrajini Kataloniji, 100 kilometara južno od Barselone, i popularno je letovalište

Policija navodi da radi na pretpostavci da su teroristi ubijeni u Kambrilsu povezani sa onim što se dogodilo u Barseloni.

Takođe se sve dovodi u vezu i sa eksplozijom koja se u sredu uveče dogodila u jednoj kući u Alkanaru, oko 200 kilometara južno od Barselone, u kojoj je najmanje jedna osoba poginula.

Hosep Luis Traperi iz regionalne policije Katalonije rekao je novinarima u četvrtak kasno uveče da policija sumnja da je u kući u Alkanaru "pripremana eksplozivna naprava", prenosi AFP.

U međuvremenu, španska agencija za civilnu zaštitu je objavila da među poginulim i povređenim u terorističkom napadu u Barseloni ima državljana iz najmanje 18 zemalja - Francuske, Nemačke, Španije, Holandije, Argentine, Venecuele, Belgije, Australije, Mađarske, Perua, Rumunije, Irske, Grčke, Kube, Makedonije, Kine, Italije i Alžira.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.