Novi kružni tok u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2017, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi kružni tok u Kikindi

Kikinda od danas ima potpuno drugačiji prilaz, s obzirom na to da je izgrađen novi kružni tok. Nedaleko od njega otvorena je i nova benzinska stanica Naftne industrije Srbije. U planu je da se za dve godine izgradi još jedan kružni tok čime bi industrijska zona dobila novi izgled i bezbedan saobraćaj.

Na ulazu u Kikindu iz pravca Zrenjanina i Novog Sada, kod Šumice, izgrađen je novi kružni tok, tako da će od sada bezbednost, ali i kvalitet saobraćaja biti na višem nivou. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Radovi su završeni pre ugovorenog roka, a sredstva od oko 56 miliona dinara, uložili su lokalna samouprava i JP ''Putevi Srbije''.

Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde kaže: ''Uvažavajući da se uveliko radi na drugoj industrijskoj zoni koja se nalazi na samom ulazu u grad, nadam se da ćemo u naredne dve godine završtiti još jedan kružni tok koji će voditi ka samoj industrijskoj zoni i na taj način imati potpuno nov izgled grada''.

Na kružnom toku asfaltirano je oko 4.00 kvadratnih metara, radovi su započeti 25. septembra, a rok za završetak svih poslova bio je osmi decembar.

''Saobraćajna signalizacija je postavljena, horizontalna i vertikalna. Gad je finansirao postavljanje javne rasvete, kao i izgradnju kišne kanalizacije, odnosno odvodnjavanje'', istakao je Obrad Graor, iz JP "Putevi Srbije".

Kikinda sada ima potpuno drugačiji prilaz samom mestu s obzirom na to da se pored novoizgrađenog kružnog toka, nekoliko stotina metara dalje nalazi nova benzinska stanica Naftne industrije Srbije, jedna od 330 koliko ih se nalazi na području naše zemlje.

Pavel Kandalincev, Blok promet za maloprodaju Naftne industrije Srbije

''Počeli smo ozbiljnu rekonstrukciju svoje mreže 2015. godine kada smo uredili 12 stanica, u prošloj godini još šest, dok u ovoj godini planiramo rekonstrukciju 11 pumpi, ali i da zgradimo još tri potpuno nove stanice'', napomenuo je Pavel Kandalinćev, iz Bloka prometa za maloprodaju Naftne industrije Srbije.

Otvaranje nove NIS Petrol –ove benzinske stanice tradicionalno je obeleženo donacijom goriva ustanovi od javnog značaja, a ovoga puta odabran je Dom zdravlja u Kikindi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.