Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2023, 14:01

Novi koncept u plesnoj umetnosti Kluturnog centra Kikinda

U Kulturnom centru Kikinda predstavljen je novi koncept u muzičkoj i plesnoj umetnosti. Baletski studio ‘’Fleks’’ započeo je pilot projekat Savremene igre – nove moderne vrste plesa, čija je preteča klasičan balet, ali koja omogućava mnogo veću slobodu i pokretljivost tela.

Savremena igra - nova i moderna vrsta plesa, čija je preteča klasičan balet, ali koja omogućava mnogo veću slobodu i pokretljivost tela, predstavljena je u Kulturnom centru Kikinda. Baletski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << studio ‘’Fleks’’ započeo je novi umetnički program u gradu namenjen deci od četiri do 18 godina. Svi polaznici imaju priliku da nauče pokrete iz raznih oblasti plesne umetnosti, sa kojima se radi na poboljšanju motoričkih sposobnosti, ali i socijalizaciji.

‘’Radimo savremenu igru koja je dosta kreativna, u sebi sadrži dosta improvizacije, dosta gimnastike, povezana je dosta sa igrama na podu, tako da dosta vežbi izvodimo na podu, dosta je zanimljivo i zato pozivam Kikinđane da nam se pridruže’’ – kaže osnivač Tijana Levnajić, koreograf i pedagog.

Svaki novi vid razvoja kod dece od velike je važnosti, pa su programi Kulturnog centra koncipirani tako da obuhvataju sve uzrasne kategorije. Uz igru i ples, sve je lepše.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.